Noen tips, for deg som er glad i vin.

Siden det snart er helg, og mange tar seg ett glass vin s har jeg lyst dele noen vintips med dere.
Jeg har brukt en god del av min tid til tillegne meg litt kunnskap om vin og her er noen tips til deg som kanskje ikke er like bevandret i vinens rike som jeg er.

Jeg tar det derfor ganske detaljert og enkelt:
Frst og fremst - hvordan skille p rde og hvite viner: Enklest skiller man p disse vintypene ved skvalpe en liten skvett p en hvit bordduk. Den vinen som etterlater seg en lilla flekk - er rdvin.
Er man en riktig kjenner s kan man bare ved smake skille p rdt og hvitt.




Portvin er en vin man serverer i porten nr gjestene kommer. Har man ingen port gr det like greit servere i heisen eller trappeoppgangen.

Serverer man trr vin br det ikke vre gjennomtrekk eller at noen av gjestene nyser - da vinen lett kan stve ned hele huset.

Man kan bestille sin vin og f den hjemkjrt. Skulle man likevel bre den med fra Polet sjl, s velg en lettvin.

Til fisk, som fiskeboller og sild foretrekker de fleste hvitvin, mens man til kjtt, som til plser og innmat br drikke rdt.

Til viltkjtt serveres villvin.

Til grillmat er det et unntak p hvitt og rdt. Til dette serveres helst brennevin da det harmonerer best med svartbrent mat.

Ord som er vanskelige si nr man har drukket litt vin: -Uovertreffelig, Innovativt, Kosteskaft.

Ord som er vanskelig si nr man har drukket for mye vin: -Vestkystsk, Substansiere, Konstituere, Gjennomsnittlige.

Ord som er helt umulig si nr man har drukket for mye vin: -Nei takk, ikke mere vin til meg ..

GOD HELG :D







n kommentar

kristiniversen

03.02.2013 kl.19:13

Hehe, denne likte jeg :p

Elsker vin!

Skriv en ny kommentar

hits